VOLONTERSKI

CENTAR

KRKA

Kreni Ravno Ka Aktivizmu

Pridružite se kampanji Hrvatska volontira 2024.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri pozivaju vas da nam se pridružite u četrnaestoj kampanji „Hrvatska volontira”, koja će se održati od 22. do 25. svibnja širom Hrvatske. Nacionalnom kampanjom Hrvatska volontira želimo istaknuti ključnu ulogu volontiranja u stvaranju i razvoju različitih europskih vrijednosti.
Opće je poznata činjenica o brojnim dobrobitima volontiranja koje ono ima kako za pojedince tako i za društvo u cjelini. O društvenom utjecaju volontiranja u posljednjih se nekoliko godina sve više razgovara i upotrebljavaju se različiti alati za mjerenje utjecaja volontiranja, no vidljivost rezultata, kao i praktičnih primjera volonterskih programa i volonterskog angažmana, koji ostvaruju značajan društveni utjecaj, još uvijek nije dovoljno istaknuta. Osim toga, u javnosti nije dovoljno jasna
poveznica između volontiranja i društvenih vrijednosti koje ono generira, pa tako i poveznica između volontiranja i temeljnih vrijednosti Europske unije.
Stoga ovogodišnjom kampanjom „Hrvatska volontira” želimo podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije te pokazati kako volontiranje, kao horizontalna intervencija u društvu, utječe na stvaranje i razvoj različitih vrijednosti EU-a, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i ljudska prava, ali i solidarnost. Pozivamo organizatore volontiranja da se uključe u ovogodišnju kampanju i organiziraju volonterske aktivnosti koje pokazuju kako volontiranje generira europske vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti.

Molimo organizatore da svoje volonterske aktivnosti prijavite putem online platforme Volonteka najkasnije do 17. svibnja 2024. godine. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima kako bi se što lakše mogli uključiti u razne volonterske aktivnosti koje ih zanimaju.
Ovogodišnjom kampanjom šaljemo poruku: „Hvala što ste tu.“
#Hrvatskavolontira
#HvalaŠtoSteTu